Jdi na obsah Jdi na menu

Situace kolem oprav topení

Jak si určitě dobře pamatujete, na minulé schůzi jsme odhlasovali opravu radiátorů v bytech. Tedy aspoň tam, kdy byly shledány při kontrole nějaké závady. Po schůzi jsme tedy obeslali řadu místních i přespolních firem s poptávkou na zhotovení těchto oprav. Jak napřímo tak s pomocí webových stránek http://www.aaapoptavka.cz 

K našemu překvapení nikdo neprojevil zájem o tuto práci. Zřejmě není pro případné zhotovitele dost lukrativní.

 

V poslední době se také se začaly množit závady na radiátorech či těsnění na nich. Například v mém bytě začalo topení téct přímo přes žebro (ne přes těsnění nebo spoje jak by bylo pochopitelnější), v bytě č. 18 a vchodě 2341 došlo k havárii, když vodou vyteklou přes těsnění radiátoru byla zničena nová plovoucí podlaha a naposledy tento týden začalo téct topení ve vchodě 2343 bytě č. 12. Tam jsme museli objednat topenáře na opravu. 

 

Ve světle těchto informací jsme na poslední schůzi představenstva rozhodli, že opravy zatím dělat nebudeme a otevřeme na schůzi družstva v měsíci září znovu hlasování o výměně radiátorů v celém domě. Také i proto, že se nedávno několik z Vás na mě obrátilo s tím, že by přece jen byli pro to, aby se radiátory vyměnily i přes to, že hlasovali na schůzi proti. Proto si myslíme, že otevření této záležitosti na schůzi je rozumné.

 

Pokud se tedy na schůzi rozhodneme, že radiátory měnit budeme, byly by peníze na jejich opravu zbytečně vynaložené.

 

Děkuji za pochopení a těším se nashledanou na schůzi družstva koncem září. S největší pravděpodobností bude 30.9.2014 (ještě upřesníme) a bude velmi důležitá nejenom kvůli topení ale i proto, že budeme muset měnit stanovy družstva. Tyto změny musíme udělat, abychom reagovali na požadavky vyplývající z nového Zákona o korporacích a nového Občanského zákoníku. Prosím tedy o maximální, tedy stoprocentní účast, která je díky změnám vyžadovaných těmito zákony vyžadována.  

 

 

 

 

S pozdravem Ivo Dudek, předseda družstva.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář