Jdi na obsah Jdi na menu

Schůze, nové stanovy a další informace

         Rád bych se vrátil k členské schůzi, která se uskutečnila 15. ledna a k jejím závěrům. Vzhledem k velké důležitosti schůze jsme v představenstvu vyvinuli značné úsilí k tomu, abychom Vás všechny informovali o tom, že k přijetí nových stanov je podle stávajícího zákona o korporacích nutná 100% účast. To se nakonec nepovedlo ale společným úsilím představenstva a Vás, odpovědných družstevníků. nás bylo ze 108 členů na schůzi 100. 

         Přítomná paní notářka JUDr Veberová nakonec ocenila tuto vysokou účast a vyjádřila přesvědčení, že i přes to, že účast nebyla 100%, je tato vysoká účast dostačující k tomu, aby se podařilo nové stanovy přijaté schůzí, zaregistrovat na krajském soudu a tím splníme výzvu, kterou jsme z Krajského soudu obdrželi.     

        Schválené stanovy si můžete přečíst otevřením odkazu níže.

Stejnopis notářského zápisu stanov

        Ještě mám nějaké informace z poslední doby. Již na podzimní schůzi a i poté mě kontaktovali někteří z Vás, že by bylo vhodné nechat pokácet některé stromy kolem domu a další případně aspoň trochu prořezat. Oslovili jsme tak Magistrát města Karviné a poté nás navštívil městský "zahradník", který vytipoval stromy vhodné k pokácení z důvodu jejich nedobrého stavu a také ty, které už zasahovaly do domu a v podstatě hrozilo ničení našeho majetku - fasády domu. Poté jsme na magistrát poslali žádost o jejich pokácení a prořezání. Tato byla akceptována ale zároveň nám bylo sděleno, že pro velký počet podobných žádostí nebude už možné tyto práce provést v tomto období vegetačního klidu a tak přijdeme na řadu až příští zimu.

       Jako poslední bych Vás rád informoval o situaci s výběrem firmy pro výměnu otopných těles v našem domě za nové hliníkové podle, schváleného závěru předešlé schůze. Tato činnost byla teď trochu utlumena právě vzhledem k nutnosti změny stanov. Nicméně už v ní pokračujeme a zrovna zítra (11.22015) máme jednání s jedním z uchazečů o tuto práci. Můžeme tak říci, že práce na této akci pokračuje a určitě bude letos provedena tak, jak jsem nás na schůzi k tomu ověřili.  

S pozdravem

Ivo Dudek - předseda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář