Jdi na obsah Jdi na menu

Informace o blížící se schůzi, stanovám atd.

Vzhledem k tomu, že situace s právním názorem na to, co všechno by bylo dobré mít ve stanovách a další podrobnosti s tím spojené a také po konzultaci s paní notářkou v její kanceláři, že soudy rozhodně nebudou v dohledné době vyzývat družstva k tomu, aby změny ve stanovách prováděly, jsme se dohodli, že nebudeme ještě s těmi změnami spěchat.  

Plánovanou schůzi, kterou jsme chtěli původně dělat v září, uděláme 22.10.2014 v 18 hodin. Na tento termín už si můžete ve svém kalendáři rezervovat volno. Na schůzi nebudeme zatím dělat ty změny stanov a tím pádem na ni pozývat notáře. Budeme na ni schvalovat plán oprav (zejména tedy topení) ale hlavně podáme zevrubnou informaci o situaci kolem stanov a jejich vazbě na nový ZOK. Je totiž třeba s předstihem informovat všechny družstevníky, že na schůzi, která bude schvalovat nové stanovy, bude nutná podle nového Zákona o korporacích 100% účast. A to je velmi důležitá věc.

Další schůzi, na které budeme měnit stanovy, bychom udělali na jaře, společně se schvalováním hospodaření družstva. Mezitím bude člen představenstva Judr. Jurčík pracovat na návrhu stanov, abychom měli návrh stanov připravený, kdyby nás přece jen soud vyzval k přijetí nových stanov. V tom případě nám ale musí stanovit lhůtu pro nápravu a v této bychom schůzi uskutečnili. Tato situace je ale velmi nepravděpodobná. 

 

Ivo Dudek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář